Hoe tanden poetsen?

Voor middelgrote tot grote honden gebruikt u best een gewone humane tandenborstel. Voor kleine honden is een tandenborstel voor kinderen aangeraden. Deze tandenborstel heeft best zachte haren. Als tandpasta bestaan er lekker smakende tandpasta’s voor dieren. Gebruik in GEEN geval een humane tandpasta. 

Wij raden aan om dagelijks de tanden van uw hond of kat te poetsen. Enkel op deze manier kan ontsteking van het tandvlees voorkomen worden. De dagen dat u niet kan poetsen, kan een kauwstrip gegeven worden in de plaats. 

Bij het tandenpoetsen moet zowel de buiten als de binnenzijde van de tand gepoetst worden. Geef extra aandacht aan de achterste kiezen in de bovenkaak. Hier wordt het snelste tandsteen ontwikkeld. Houdt de tandenborstel in een hoek van 45° ten opzichte van het tandvlees en maak horizontale poetsbewegingen. Het is aangeraden om het tandenpoetsen zo jong mogelijk aan te leren. 

 

Aanleren van tandenpoetsen

Stap 1: Laat uw hond/kat wennen aan het aanraken van de lippen. 

 

Stap 2: Laat uw hond/kat wennen aan de smaak van de tandpasta. Smeer wat tandpasta op uw wijsvinger en laat de hond dit aflikken. Zo probeer je stilletjes aan met je vinger over de buitenzijde van de tanden te wrijven. 

 

Stap 3: Doe hetzelfde als stap 2 maar nu met de tandenborstel. Start met de hoektanden en maak voorzichtig horizontale poetsbewegingen. 

 

Stap 4: Probeer nu ook de achterste tanden te poetsen.

 

Stap 5: Poets nu alle tanden. U start met de hoektanden, vervolgens de kiezen en eindig met de snijtanden.

- Bekijk hier ons demonstratiefilmpje over tanden poetsen: video
- Bekijk hier ons filmpje over tandverzorging: video

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022