Puppy info

 Zo'n puppy, wat kost mij dat allemaal?

 

Gefeliciteerd met uw nieuw familielid! Indien u eerder al honden heeft gehad, heeft u vermoedelijk al een goed idee van wat een puppy de eerste levensjaren kan kosten. Voor de nieuwe hondeneigenaars hebben we alvast eens opgesomd met welke kosten u best allemaal rekening houdt bij het aankopen van uw nieuwe pup. Opgepast, dit zijn enkel maar richtlijnen en exacte prijzen zullen we niet geven, omdat deze sterk kunnen variëren (oa kleine hond vs. grote hond).

 

Chip en paspoort.

 

Wettelijk gezien is uw pup al gechipt en heeft deze een paspoort wanneer hem/haar koopt. Deze zaken zitten dan ook al verwerkt in de aankoopprijs van de puppy. In uitzonderlijke gevallen is dit nog niet gebeurd en wordt dit best zo snel mogelijk in orde gebracht. Voor het plaatsen van de chip, het registreren van de hond en het officiële paspoort rekent u best op zo'n 50 à 60 euro.

 

Vaccinaties

 

Als praktijk volgen we een standaard vaccinatie protocol. In het eerste levensjaar van uw puppy, zal deze bij ons standaard een vaccin krijgen op 6, 9 en 12 weken leeftijd. Gezien puppy's pas vanaf de leeftijd van 7 weken verkocht mogen worden, zit het vaccin van 6 weken normaal in de aankoopprijs van uw pup. De prijs van deze laatste 2 vaccins met de consultaties, zal rond de 90 à 110 euro liggen. Bij deze vaccins worden de puppies gevaccineerd tegen de hondenziekte, kattenziekte, rattenziekte, hepatitis en parainfluenza. Daarnaast zijn er ook vaccins tegen kennelhoest, de ziekte van lyme, leishmania, en hondsdolheid. De prijzen van deze laatste variëren tussen de 20 en 60 euro.

 

Sterilisatie / Castratie

 

Wellicht de grootste hap uit het budget is de sterilisatie of castratie van uw hond. Afhankelijk van het ras en de grootte, zullen we u een bepaald moment aanraden waarop deze ingreep het meest geschikt is. In de meeste gevallen zal dit rond de leeftijd van 6 maanden zijn. Een castratie varieert tussen de 160 en 230 euro, afhankelijk van het gewicht van de hond (hoe zwaarder, hoe meer verdoving nodig en dus hoe duurder). Een sterilisatie kan hierdoor ook variëren tussen de 260 en 5500 euro. Dit is dan vooral afhankelijk van het gewicht en van al dan niet een laparoscopische operatie (kijkoperatie, waardoor veel sneller herstel).

 

Ontwormen

 

Door de European Scientific Counsel Companion Animal Parasites (ESCCAP) wordt aangeraden om puppies maandelijks te ontwormen tot de leeftijd van 6 maanden. Nadien wordt aangeraden om dit om de 3 maanden te doen. De meeste pups worden gekocht rond de leeftijd van 10 - 12 weken, wat betekent dat ontworming best nog eens 6x gebeurt in het eerste levensjaar na aankoop. Afhankelijk van het gewicht zal dit tussen de 10 en 40 euro schommelen.

 

Ontvlooien

 

Sommige honden kunnen op jonge leeftijd al last hebben van vlooien en/of teken. Hier bestaan goede preventieve middelen voor om uw pup hier van te vrijwaren. Zo bestaan er druppeltjes voor in de nek, tabletten en halsbanden. Om uw pup tussen de 3 en 12 maanden hier tegen te beschermen, zal de prijs hiervoor sterk afhangen van het gekozen product en kan dit schommelen tussen de 30 en 90 euro.

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022