Overlijden van uw huisdier

Wanneer een diagnose van een terminale aandoening wordt gesteld, wil dit niet automatisch zeggen dat je huisdier moet worden ingeslapen.

Door een aangepaste pijnbestrijding, infuus, aangepaste voeding of eventueel een operatieve ingreep kan een tijdelijke verbetering van de situatie van uw huisdier bekomen worden. Dit proces noemen we palliatieve zorg. In deze fase kijken we er op toe dat jullie huisdier een maximum aan comfort, levensplezier en kwaliteit heeft.

 

Wanneer uw dier bepaalde signalen geeft van ongemak (lichamelijk) of geestelijk lijden moeten we, in samenspraak met u als zijn baasje, beslissen tot het laten inslapen van uw huisdier.

 

Helaas heeft het geen zin om te hopen dat, wanneer uw dier oud of ziek is, op een dag gewoon niet meer wakker wordt. Realiteit toont ons dat dat ijdele hoop is. Het brengt voor uw dier een onnodige lijdensweg met zich mee. Wij kunnen als dierenarts, veel gemakkelijker dan in de humane geneeskunde, ingrijpen. Uiteraard in samenspraak met u, als baasje, als het dier teveel lijdt.

 

Wanneer deze moeilijke beslissing gevallen is, proberen wij dit zowel voor u als voor uw dier in alle sereniteit en professionaliteit te laten verlopen. Wij trachten zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen.

 

De euthanasie kan bij ons in de praktijk plaatsvinden of bij u thuis. Hiervoor dient u steeds een afspraak gemaakt te worden. Dit is helaas niet mogelijk tijdens het vrije spreekuur. Wij voorzien dan voor u een ruimte om in alle rust en sereniteit afscheid te nemen.

 

Indien u dit wenst kan er een plukje haar vragen om mee te nemen naar huis. U krijgt uiteraard de nodige tijd om samen te zijn na de euthanasie.

 

Nadien dient u nog te beslissen wat er moet gebeuren met het lichaam. U kan kiezen om het dier mee naar huis te nemen of om te laten cremeren. Wij laten u vrij om uw crematorium zelf te kiezen en u hierbij te helpen.

U maakt de keuze tussen een individuele of een groepscrematie. Bij de individuele crematie kan u zelf kiezen of u de assen wenst in een urne, fotokader, hangertje,... Er kan ook een individuele crematie gekozen worden zonder urne, dan kan u het lichaam uitstrooien.

 

Indien u met onzekerheden zit over dit hele proces, kan u steeds beroep doen op uw vertrouwde dierenarts.

 

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022