Kitten plan

Zo'n kitten, wat kost mij dat allemaal?

 

Gefeliciteerd met uw nieuw familielid! Indien u eerder al katten heeft gehad, heeft u vermoedelijk al een goed idee van wat een kat de eerste levensjaren kan kosten. Voor de nieuwe katteneigenaars hebben we alvast eens opgesomd met welke kosten u best allemaal rekening houdt na de aankoop van uw kitten. Opgepast, dit zijn enkel maar richtlijnen en exacte prijzen zullen we niet geven, omdat deze kunnen variëren.

 

Chip en paspoort.

 

Wettelijk gezien is uw kitten al gechipt bij aankoop. In sommige gevallen is dit nog niet gebeurt. We raden ten zeerste aan om dit te laten doen, omdat we vaak katten vinden die niet gechipt zijn. Het chippen en registreren maakt het véél makkelijker om de eigenaar terug te vinden. Voor het plaatsen van de chip, het registreren van de kat en eventueel een officiëel paspoort rekent u best zo'n 50 à 60 euro.

 

Vaccinaties

 

Als praktijk volgen we een standaard vaccinatie protocol. In het eerste levensjaar van uw kitten, zal deze bij ons standaard een vaccin krijgen op 9 en 12 weken leeftijd. Bij katten maken we onderscheid tussen katten die nooit buiten komen of op hotel gaan en tussen katten die wel regelmatig buiten gaan of naar een kattenhotel gaan. Deze eerste groep heeft enkel jaarlijkse vaccins nodig tegen de kattenziekte en de niesziekte. Voor de 2 vaccins met de consults er bij, moet u zo'n 70 à 80 euro rekenen. De tweede groep krijgen dezelfde vaccins met een leukosevaccin er bovenop. Dit zou rond de 100 à 130 euro komen te zitten. Katten die mee naar het buitenland zouden gaan, moeten ook gevaccineerd worden tegen hondsdolheid en dit vaccin zit rond de 20 à 25 euro.

 

Sterilisatie / Castratie

 

Wellicht de grootste hap uit het budget is de sterilisatie of castratie van uw kat. Tegenwoordig dient dit te gebeuren voor de leeftijd van 5 maanden. Voor de castratie van een kater rekent u best op een 70euro. Voor de sterilisatie van een kattin kan dit variëren tussen de 130 en 180 euro. De laatste prijs is afhankelijk van het wegnemen van enkel de eierstokken of van de eierstokken én de baarmoeder. 

 

Ontwormen

 

Door de European Scientific Counsel Companion Animal Parasites (ESCCAP) wordt aangeraden om kittens maandelijks te ontwormen tot de leeftijd van 6 maanden. Nadien wordt dit best om de 3 maanden herhaald. De meeste kittens worden gekocht rond de leeftijd van 10 - 12 weken, wat zo betekent dat ontworming best nog eens 6x gebeurt in het eerste levensjaar na aankoop. Dit zal tussen de 15 en 30 euro schommelen.

 

Ontvlooien

 

Sommige kittens kunnen op jonge leeftijd al last hebben van vlooien en/of teken. Hier bestaan goede preventieve middelen voor om uw kitten hiervan te vrijwaren. Zo bestaan er druppeltjes voor in de nek, tabletten en halsbanden. Om uw kitten tussen de 3-12maanden hiertegen te beschermen, zal de prijs hiervoor sterk afhangen van het gekozen product en kan dit schommelen tussen de 30-90euro.

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022