Download
Anaalklierproblemen bij hond/kat
Anaalzakken zijn zakjes achteraan aan de poep van hond/kat. Deze kunnen heel veel klachten met zich meebrengen wanneer ze moeilijk geledigd kunnen worden of geinfecteerd zijn. In dit bestandje vind U er meer over!
Anaalklierproblemen.pdf
Adobe Acrobat document 96.9 KB
Download
Je dier is overleden, maar wat nu?
Vaak krijgen we de vraag wat te doen als je huisdier spijtig genoeg overleden is... Hier in dit bestand staan alle mogelijkheden even opgesomd. Sterkte...
CREMATIE DIER.pdf
Adobe Acrobat document 116.5 KB
Download
Castratie van de reu
Een reu castreren is vaak een grote stap voor de eigenaar, omdat dan een vaak jonge gezonde hond zonder problemen in slaap moet. Nu er zijn heel veel voordelen aan castreren van reuen. Meer weten? Lees gerust dit artikel.
Castratie bij de reu.pdf
Adobe Acrobat document 119.1 KB
Download
Detartratie van hond/kat
Detartratie is het verwijderen van tandsteen onder volledige verdoving. Dit is een operatie die snel verloopt en heel veel infecties tegengaat. Hoe tandsteen ontstaat, wat je er preventief aan kan doen enz kan je lezen in dit artikel.
Detartratie met foto's.pdf
Adobe Acrobat document 408.6 KB
Download
Epilepsie van de hond
Epilepsie is een vaak een gebeurtenis die de eigenaar fel aangrijpt. Je hond gaat heel raar beginnen reageren, is een tijdje helemaal van de wereld af,... Heel wat vragen komen bij de eigenaar dan op. Bv hoe onstaat epilepsie en wat kan ik er aan doen? Heb je een hond met epilepsie lees gerust dit artikel.
Epilepsie bij de hond.pdf
Adobe Acrobat document 73.5 KB
Download
Nierproblemen bij hond/kat
Je gaat naar de dierenarts met een hond/kat die suf is , vaak braakt en heel veel drinkt. Bij de dierenarts wordt de vaststelling gedaan via bloedonderzoek dat je hond/kat nierproblemen heeft.Nu dat is een diagnose voor het leven dat aan de eigenaar veel opvolging en tijd vraagt. In dit artikel krijg je zeker een reeks antwoorden op je vragen.
Nierinsufficiëntie bij de hond en de kat
Adobe Acrobat document 79.8 KB
Download
Sterilisatie van de hond
Je wil niet met je teef fokken? Waarom ze dan niet laten steriliseren? Het is een operatie die meer voordelen heeft dan nadelen en gezien de diergeneeskunde nu ook vordert niet veel nazorg meer vraagt. Meer weten? Lees dit artikel.
Sterilisatie bij de hond met foto's.pdf
Adobe Acrobat document 94.1 KB
Download
Sterilisatie van de kattin
Je kattin is 2 dagen van huis weggeweest en ze heeft een cadeautje voor jullie mee... Ze is zwanger. Dit zien we meer bij katten dan honden, omdat honden meer onder controle zijn van mensen. Dit geschenkje van je kat kan je voorkomen door de kattin te laten steriliseren op een leeftijd van 5-6 maanden. Meer weten, lees dit artikel.
Sterilisatie bij de kattin met foto.pdf
Adobe Acrobat document 107.9 KB
Download
Vaccinatie- en ontwormingsschema van de pup
Een nieuwe pup aangekocht? Proficiat! Waarschijnlijk heb je als nieuwe eigenaar veel vragen over de vaccinaties, ontworming, chip, enz. In dit artikel vind je antwoorden op je vragen.
Vaccinatie en ontwormingsschema pup.pdf
Adobe Acrobat document 66.0 KB
Download
Verzorging van de jonge kat
Je voelt je wat alleen 's avonds na je werk of je hebt kindjes die een huisdier wensen, die ze kunnen vasthouden en vertroetelen? Wel dan is een jonge kat zeker iets voor jullie. Een kat vraagt minder onderhoud en is minder afhankelijk dan een hond. Welke diergeneeskundige zorgen een kat nodig heeft en hoe je je kat best verzorgd, vind je terug in dit artikel.
Verzorging van de jonge kat.pdf
Adobe Acrobat document 65.6 KB
Download
Castratie van de kater
Je kat sproeit urine in huis, hij komt heel de tijd thuis met een reeks vechtabcessen, hij dekt alle katinnen in de buurt? Los je dit op met castratie? Lees snel dit artikel.
castratie kater.pdf
Adobe Acrobat document 67.7 KB
Download
Diabetes bij de hond/kat
Diabetes of suikerziekte is een diagnose die niet veel verandering vraagt aan de kat/hond, maar wel aan de eigenaar. In dit artikel wordt ontstaan, diagnose en behandeling volledig uitgelegd en kan gebruikt worden als leidraad voor de eigenaars met een hond/kat met diabetes.
diabetes bij de hond en kat.pdf
Adobe Acrobat document 94.0 KB
Download
Opvangcentra voor vogels en wilde dieren in België
Opvangcentra voor wilde dieren.docx
Microsoft Word document 4.7 KB

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022