Onderzoek van uw huisdier

Wanneer u voor met uw huisdier bij ons langskomt, zullen onze dierenartsen steeds een volledig klinisch onderzoek uitvoeren. Hierbij wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken en en zullen we eventuele afwijkingen aan u mede delen. Voor dit onderzoek gebruiken we vooral onze handen, ogen en oren en maken we gebruik van de stethoscoop om te luisteren naar de hart- en longgeluiden. Indien nodig zal ook de temperatuur genomen worden of zullen we met de otoscoop diep in de oren kijken. 

 

Het is echter niet altijd mogelijk om na een klinisch onderzoek reeds een diagnose te geven. Soms is verder onderzoek nodig om tot een sluitende diagnose te komen of een vermoeden te bevestigen. Zowel voor huisdier als eigenaar vinden we het belangrijk om een juiste diagnose te komen, zodat we de beste behandeling voor uw huisdier kunnen voorschrijven.

 

Voor dit verder onderzoek is onze praktijk uitgerust met geavanceerde apparatuur: 

 

Bloedonderzoek

 • Dankzij onze toestellen van IDEXX zijn we in staat om met een beperkt bloedstaal veel informatie te weten. Zo kunnen deze toestellen de cellen in het bloed nakijken (rode en witte bloedcellen) en kunnen we de parameters van verschillende organen nagaan (zouten, lever- en nierwaarden, suiker, ...)

Digitale röntgen

 • Dit toestel geeft meteen het beeld van de radiografie op een computerscherm weer. Er is geen ontwikkeling nodig van platen. Door deze snelle werking hoeft uw dier niet lang stil te liggen en kunnen er op korte tijd veel opnames gemaakt worden. Dit zorgt voor minder stress voor uw huisdier. 
 • We gebruiken röntgen voor verschillende indicaties zoals hart- en/of longproblemen / orthopedische problemen / buik- of rugpijn / ... 

Echografie

 • Met behulp van ultrasone geluidsgolven kunnen de organen in de buik of borstkas gedetailleerd in beeld gebracht worden. Dankzij deze techniek kunnen we zo afwijkingen aan buikorganen of het hart opsporen
 • Indien nodig, is het mogelijk om bepaalde structuren echobegeleid te puncteren (bvb blaas, vocht in het hartzakje, ...)
 • Het is een niet-invasieve procedure (meestal geen verdoving vereist) die veel informatie kan opleveren

Elektrocardiografie

 • Met dit toestel kunnen hartritmestoornissen opgespoord worden. Hiermee kunnen we een juiste diagnose stellen en een correcte be-handeling opstarten 

Endoscopie

 • Via alle natuurlijke openingen (neus, oor, mond en anus) hebben we de mogelijkheid om met een camera in specifieke lichaamsholtes (neus, luchtwegen, maag, dikke darm...) te gaan kijken
 • Hoewel dit steeds onder narcose moet gebeuren, kan het in sommige gevallen voorkomen dat we moeten overgaan tot operatie.

Microscopisch onderzoek

 • Door het nemen van stalen met behulp van plakband, swabs en/of draagglaasjes kunnen we stalen bekomen van verschillende structuren.
 • Microscopisch onderzoek wordt vooral gebruikt bij het onderzoek van de huid en bij de analyse van allerlei bultjes en gezwellen. Ook wordt er soms urine en bloed of andere vochten onder de microscoop nagekeken. 

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610