Diensten

Bij dierenartsenpraktijk kan u terecht voor al uw problemen voor de kleine huisdieren. Al onze dierenartsen volgen regelmatig bijscholingen en proberen zich hierdoor verder te specialiseren in verschillende disciplines binnen de diergeneeskunde. 

 

Eerstelijns diergeneeskunde

U kan bij ons terecht voor eerstelijns diergeneeskunde. Dit houdt alle diergeneeskunde zorg in waar al onze dierenartsen u mee verder kan helpen. Voorbeelden hiervan zijn:

- vaccinaties

- routine-operaties (sterilisatie, castratie)

- algemeen advies en preventie (vlooien/teken/wormen/vaccinaties)

- oog- en oorontstekingen

- onderzoek van huidgezwellen

- ...

 

Tweedelijns diergeneeskunde

Naast de eerstelijns diergeneeskunde bieden wij ook een breed gamma aan tweedelijns diergeneeskunde aan. Hiervoor beschikken wij over: 

 

- Digitale radiografie

- Abdominale echografie

- Elektrocardiografie

- Echocardiografie

- Chirurgie (weken delen + orthopedisch)

- Gasanesthesie (incl. beademing)

- Endoscopie

- Bloed- en urineonderzoek

- Dentale radiografie

- Gespecialiseerde apparatuur voor tandheelkunde

- ... 

  

Om ons meer dan 100% aan onze taak te kunnen wijden, doen we in zeer specifieke domeinen beroep op onze collega's die zich in deze problematieken verdiept hebben en ons de bijkomende kennis en ervaring ter beschikking stellen: 

 

Chirurgie & Endoscopie

David Haelterman, de oprichter van de praktijk, staat al zeer ver in zijn kennis over chirurgie. Hij verzorgt bij ons de moeilijke chirurgie, de laparoscopische operaties en de verschillende soorten endoscopieën bij honden, katten en konijnen. Ook is hij bezig met het behalen van een Certificate in de chirurgie van de weke weefsels aan de Universiteit van Luxemburg. 

 

Cardiologie:

Onze dierenarts Gregory Van den Noortgate verdiept zich in de cardiologie en de aandoening van de luchtwegen bij de kleine huisdieren. Hier volgt hij jaarlijks intensieve cursussen aan de European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS) op verschillende locaties in Europa. Hij is momenteel bezig met het behalen van een Certificate in de cardiologie. aan de Universiteit van Luxemburg

 

Dermatologie

Dierenarts Karlien Vanparys houdt zich bezig met de huidproblemen in onze praktijk. Hier volgt ze talrijke bijscholingen voor in binnen- en buitenland en is ze bezig met het behalen van een Certificate in de dermatologie aan de Universiteit van Liverpool. 

 

Orthopedie:

Voor de standaard orthopedische operaties kan u ook terecht bij onze dierenarts David Haelterman. Hij verzorgt de operaties van de voorste kruisbanden en patellaluxaties (= ontwrichting van de knieschijf). Ook opereert hij de kleine breuken. Voor gecompliceerde fracturen zal er doorverwezen worden naar collega's die nog verder gespecialiseerd zijn in de orthopedie. 

  

Doorverwijzing

We vinden een goed overleg en nauwe samenwerking met uw dierenarts van groot belang. Om misverstanden hier te vermijden , is het belangrijk dat uw dierenarts ons meedeelt exact welke onderzoeken en behandelingen er reeds werden uitgevoerd. Dit gebeurt best door een duidelijke verwijsbrief. Van onze kant sturen wij uw dierenarts een verslag van de bij ons uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Zo kan u voor de nazorg terug terecht bij uw vertrouwde dierenarts.

 

Voor een doorverwijzing dient u steeds een afspraak te maken.

 

 

Hospitalisatie

Indien uw dier ernstig ziek is, kan een hospitalisatie noodzakelijk zijn. Op deze manier kunnen wij uw dier van de beste zorgen voorzien. Ook na een operatie wordt uw dier soms 1 (of meer) dag(en) gehospitaliseerd. Hiervoor beschikken wij over een aparte hospitalisatie ruimte voor honden en katten. Ook is er een aparte ruimte voor ernstig besmettelijke ziektes.

 

In onze hospitalisatie in Kortenberg beschikken wij over warmtelampen, couveuses, infuuspompen, spuitpompen, schapenvelletjes, sondevoeding, enzovoort.. om uw dier met de beste zorg te omringen. De couveuse dient voor de erg kritieke dieren, en kan zowel van zuurstof al warmte voorzien worden. Daarom wordt dit voorbehouden aan onderkoelde dieren en dieren in ademnood. 

 

Bij een meerdaags verblijf houden wij u telefonisch op de hoogte van de vorderingen van de gezondheidstoestand van uw dier. Een bezoekje is zeker toegestaan, maar dit mag het herstelproces van uw dier niet hinderen. Er mag geen stress veroorzaakt worden voor uw dier, maar ook niet voor de andere gehospitaliseerde dieren. Een bezoek dient dan ook steeds te gebeuren in samenspraak met de behandelende dierenarts, liefst op een moment wanneer hij/zij aanwezig is. 

 

Indien u op bezoek komt, gelieve dan ENKEL UW EIGEN dier aan te raken! Sommige dieren hebben besmettelijke ziektes die gemakkelijk overgedragen kunnen worden.  

 

Ook bij een operatie wordt uw dier gehospitaliseerd. Na de operatie verblijft hij dan in de recovery en wanneer hij stabiel is, kan hij verder wakker worden in de kattenhospi of hondenhospi.

 

Opgelet: er wordt géén hospitalisatie voorzien van dieren in Zaventem! Wel is hier een recovery waar geopereerde dieren rustig wakker kunnen worden. 

Informatieve avonden

 

We proberen op regelmatige basis een puppy/kitten/senior/EHBO-avond te houden. Dit wordt telkens georganiseerd op een woensdagavond. Op zo'n avond wordt u als eigenaar klaargestoomd tot een perfect baasje dat van alles op de hoogte is over de specifieke problemen van je huisdier op deze leeftijd. Meer informatie en concrete data worden via e-mail of op onze Facebook-pagina vermeld. .

 

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022