Sarcoptes mijt bij de hond. Dit is een parasiet die wordt aangetroffen op de minder behaarde plaatsen bij de hond, bv buik, oorschelp en ellebogen. De mijten gaan zich ingraven in de huid en daar eitjes leggen en jeuk veroorzaken.Dit is een hond met een eosinofiele furunculose. Dit is een diepe infectie van de haarfollikel die heel erg snel opkomt. Gezien de infectie zich in de haarfollikel bevind, gaan de haren in de haarfollikels uitvallen. Deze aandoening geeft geen jeuk, maar is wel erg pijnlijk. Het wordt vooral bij jonge honden gezien en gaat zich vooral situeren op het aangezicht; vooral de neus, oorschelpen, lippen of rond de ogen. De letsels zijn altijd erg exsudatief (= vochtproducerend), soms bloederig en geulcereerd.Dit is een kat met een eosinofiele plaque, gelegen op de achterkant (caudale kant) van de achter-poten. Dit is een diepe infectie die zich uit als goed afgelijnde verdikkingen in de huid, met haarverlies en erg veel jeuk. De reden dat deze kat dit heeft is een allergische reactie. De oorzaak van deze allergische reactie (vlooien, omgevingsallergenen, voedingsallergenen,…) kan door verdere testen uitgesloten worden.Dit is een hond met een interdigitale furunculose. Bij deze honden worden er zwellingen gezien tussen de tenen, die vaak naar een tijdje gaan draineren met een etterig secreet. Ze hebben vaak pijn bij het wandelen en hebben ook erge jeuk aan deze tenen. Het wordt vaak gezien bij bepaalde rassen, zoals: Bulldoggen, West Highland White Terriers, Labradors,… Wanneer deze dieren dit ontwikkelen moet er nagegaan worden wat de onderliggende oorzaak is, bv allergie, parasieten, schimmels, bacteriële infectie, auto-immune oorzaak, huidkanker,…Dit is een proliferatieve, necro-tiserende otitis externa bij de kat. Dit is een zware oorinfectie waarbij de gehoorgang erg gaat verdikken en afsterft. De oorzaak van deze infectie is niet gekend. Dit komt vooral voor bij jonge katten en wordt gezien aan de 2 oren. De oren hebben dan ook een zwarte secreet met soms een ulceratie van de gehoorgang. Dit is een erg pijnlijk en jeukende aandoening bij de kat. Definitieve diagnose wordt gesteld met een bioptname.Malassezia - gisten (witte pijlen) op een grote huidcel (zwarte pijlen). Gisten geven vaak oor-ontstekingen, maar zien we ook frequent tussen de tenen, in de liezen en de oksels. 

Een "Indolente ulcerbij de kat is een ulceratie aan de lip van de kat. Dit behoort mee tot een van de uitingen van een eosinofiel granuloma complex bij de kat. Deze aandoening is uiting van allergie bij de kat. Dit is niet pijnlijk. Er dienen verschillende stalen genomen te worden om secundaire infecties uit te sluiten. 

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022