Operatiezalen

In de praktijk te Kortenberg hebben we 2 operatiezalen. Eén voor zogenaamde "vuile" operaties waar de minder steriele ingrepen zoals het reinigen van tanden wordt uitgevoerd en één voor de steriele operaties, zoals operaties in de buikholte, de gewrichten of laparoscopische operaties. In de "vuile" ruimte wordt ook de voorbereiding gedaan van de steriele operaties. Hier worden de dieren in slaap gelegd dmv een katheter en worden de dieren indien nodig geschoren. 

 

Beide operatiezalen zijn voorzien van al het nodige materiaal zoals bvb. gasanesthesie en monitoring. Zo houden we de ademhaling, de saturatie van de rode bloedcellen en de hartfrequentie in de gaten. In de steriele operatiezaal hebben we een toestel om honden en katten te kunnen beademen tijdens moeilijke operaties. Dit is onder andere nodig bij chirurgie in de borstholte.  

 

In de steriele operatiezaal worden de endoscopische operaties uitgevoerd. Deze worden ook de kijkoperaties genoemd. Bij dergelijke ingrepen, worden er 2 of 3 kleine openingen gemaakt in de buikholte, waarlangs we camera's en instrumenten inbrengen om operaties uit te voeren. 

 

 

Tijdens de operatie maken we soms gebruik van een elektrisch mes (elektrische bistouri) met coagulator waarmee we gelijktijdig bloedingen stelpen

 

"Vuile" operatiezaal

Steriele operatiezaal


Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

Zaventem