Cardiologie bij honden

 

We zien bij ons in de praktijk veel honden die met verschillende vormen van hartziekten te kampen hebben. Dit gaat dan zowel over jonge als oude honden. 

 

Bij oudere honden zien we vooral de Myxomateuze mitralisklep degeneratie (MMD) en Dilatorische Cardiomyopathie (DCM). MMD is vooral een ziekte voor kleine, oudere honden. DCM zien we dan weer eerdere bij grote hondenrassen van middelbare leeftijd. MMD is veruit de meest voorkomende hartaandoening bij honden en ongeveer 50% van alle hartziektes die we zien bij honden, gaan over MMD. 

 

Jonge honden kunnen last hebben van aangeboren afwijkingen aan het hart. De drie meest voorkomende zijn de Persisterende ductus arteriosus (PDA), de Pulmonalisstenose (PS) en de Subaortastenose (SAS). Bij een PDA is er een bloedvaatje aanwezig gebleven na de geboorte, welke moest sluiten tijdens de geboorte. Dit zorgt voor een enorme overbelasting van het hart bij een puppy. Bij PS en SAS is er een vernauwing van de grote bloedvaten, respectievelijk de longslagader en de aorta, waardoor het hart meer moeite moet doen om bloed weg te pompen. 

 

Klik op de link naar de desbetreffende aandoening om er meer over te weten te komen!

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!


Kortenberg

 

Leuvensesteenweg 469

3070 Kortenberg

02/751.62.60

0475/581.563

Zaventem

 

Grote Daalstraat 30

1930 Zaventem

02/7210610

 

Leuven

 

Ijzermolenstraat 6

3001 Leuven

Opening: voorjaar 2022