Konijnen vaccineren voor Myxomatose

Voor de konijnen eigenaars onder ons; wisten jullie dat konijnen ook best jaarlijks gevaccineerd worden?
Konijntjes die buiten verblijven, maar ook de binnenkonijntjes, worden best jaarlijks gevaccineerd tegen 2 ziektes, namelijk myxomatose en RHD (rabbit hemorrhagic disease). Deze 2 ziektjes zitten momenteel verwerkt in 1 simpel vaccin. Beide ziektes zijn zeer besmettelijk en kunnen dodelijk zijn!
Waarom moeten ook de binnenkonijntjes gevaccineerd worden? Wel dit is omdat muggen een belangrijke rol spelen in de overdracht van myxomatose, en muggen zijn niet altijd zo makkelijk buiten te houden zoals we zelf vaak ondervinden.

Tijdens het jaarlijkse consult zal je konijn ook volledig nagekeken worden, zodat (toekomstige) problemen hopelijk op tijd opgemerkt en/of voorkomen kunnen worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Volg ons op Facebook


Mijndieren.eu


MAAK RECHTSTREEKS EEN AFSPRAAK IN ONZE AGENDA!

Via de website mijndieren.eu kan je rechtstreeks afspraken inplannen in onze agenda, bij uw dierenarts naar keuze. Ook medicatie en voeding kan eenvoudig bijbesteld worden. Daarnaast heb je ook beperkte toegang tot uw dossier. Je kan de gegevens van uw huisdieren aanvullen, een foto toevoegen, ...

Heb je van ons nog geen uitnodiging gehad om uw profiel aan te maken?

Stuur ons dan een mailtje!

 

 


Laat ons gerust weten als u interesse heeft in:

  • Puppy-avond
  • Kitten-avond
  • Senior-avond voor honden en katten
  • EHBO bij dieren

Routebeschrijving